Saturday, October 16, 2010

Majlis Pengiktirafan HuffazMungkin ramai yang tertanya, apakah yang sudah berlaku di Pulau mutiara ini, ribut konfliknya tak pernah reda.

Percaturan dan amarah rasis perkauman seolah begitu membuak2 di seluruh kepualaun kerdil ini.

Perjudian, Kezaliman dan Manipulasi perkauman seperti jelas bersarang dipermukiman sekangkang kera. Mana pula janji Ketua Menterinya yang ingin meneladani kepimpinan Khalifah Umar Abd Aziz satu ketika dulu. Dimanakah beliau kini ...? Mungkinkah sedang bersembunyi ....

Mungkin patut untuk kita bersama ke laman facebook Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut untuk mengetahui respon dan prinsipnya.

Antara yang baik untuk dikongsikan disini ialah :

Majlis Pengiktirafan al Hafiz dan Ijtimak Huffaz Pulau Pinang Tahun 2010
Tarikh : 11 Oktober 2010 (Isnin)
Tempat : Dewan Sri Pinang

Mungkin dengan objektif yang dilestarikan dengan tema Satu Keluarga Satu Hafiz, ketua menteri walau berlainan agama berpegang pada prinsip agama akan mengajarkan kebaikan optimis untuk terus menyuburkan program seumpama ini.

Beliau turut menyatakan bahawa bilangan penghafaz al quran semakin meningkat saban tahun di Pulau Pinang ini, rekodnya dikumpul mulai tahun 2008 semenjak kemenangan PR bermula dengan 103 orang hafiz.

Alhamdulillah, momentum positifnya berterusan meningkat ke 140 hafiz pada 2009 dan ditahun ini Pulau Pinang berjaya melahirkan 180 orang hafiz.Moga Allah memberi hidayahnya kepada siapa yang DIA kehendaki.

No comments:

Post a Comment